Dansa mitt i stan 
Malmö Festivalen – 12 augusti 2016


Skånes Dansteater har satt ihop ett speciellt dansprogram för Malmöfestivalens alla ungdomar i Fontänen, Raoul Wallenbergs park. Ansvarig för programmet är Atoosa Farahmand som leder ungdomsprojektet Dance Across Borders på Skånes Dansteater. Projektets syfte är att skapa en mötesplats för alla mellan 15-25 år som gillar dans, både nyanlända ungdomar och unga från Malmö. Skånes Dansteaters program:

Dansa tillsammans
En workshop med Peder Nilsson där alla får dansa tillsammans, mitt på dagen, mitt i stan.

Skapa dans
Uppvisning med unga skånska dansare som deltar i den nationella koreografitävlingen Skapa dans för alla mellan 15 och 25 år.

Orientaliskt
Följ med Atoosa Farahmand på en imaginär resa till Iran i denna persiska orientaliska dansuppvisning och workshop.

Dance Across Borders
Är det möjligt att dansa över gränserna? Föreställningen är resultatet av tvåmånaders verkstad på Skånes dansteater där ungdomar av olika nationaliteter, i åldrarna 15-25 år, har träffats för att skapa tillsammans under ledning av Atoosa Farahmand.

Gumboot workshop with Melody Putu
The gumboot dance är en afrikansk dans där dansarna bar stövlar. Över stövlarna träddes bjällror som lät när dansaren stampade i marken. Ta med dina egna gummistövlar och delta i en bjällrande dansworkshop med Melody Putu, koreograf och dansare född i Sydafrika.

Elddans
Gillar du eld? Gillar du dans? I rätt händer kan dessa kombineras till en spektakulär elddans där kraften och skönheten hos den dansande elden både känns lockande och skrämmande. Elddansare: Atoosa Farahmand.

Malmö Communityteater
Malmö Communityteater startades 2014 av Teater InterAkt och är en teater för unga vuxna i Malmö, där föreställningarna skapas och framförs av de medverkande, med utgångspunkt i egna erfarenheter och upplevelser.

ꕥRead more, here.