Barnens fria republik 


Stockholms konstnärliga högskola – Premiär 23 maj 2023


Stockholms konstnärliga högskola välkomnar särskilt barn mellan 9 och 11 år att komma och ta del av scenkonst i allkonstverket ”SKH möter unga”. Det är SKHs studenter som skapat föreställningarna och de kostar inget. Målet med projektet är att studenterna ska fördjupa sin kunskap om kultur för barn och ungdom och att med barnen som utgångspunkt gestalta ur ett konstnärligt och publikt perspektiv.  

Om föreställningen
Ska jag göra som jag ska eller ska jag göra som jag vill? Som tioåring är man van att hela tiden anpassa sig till världen runtomkring en. Men vad händer den dagen vi råkar ut för något som gör att det som innan var så lätt blir svårt? Det som innan var kul blir outhärdligt. Hur klarar vi av att anpassa oss när den värld vi innan kände oss så hemma i, inte längre tycks finnas kvar?   

Barnens fria Republik är en kamp mellan ordning och kaos. På scen får vi följa tre karaktärer som försöker navigera inom den ordning de tvingats in i. Men vad finns det egentligen för utrymme att trotsa de regler som styr deras värld? Vad skulle hända om ordningen bryts?

konstnärligt team
Regi & dramatik: Bernhard Øye och Sara Raisse
Dramaturg: Sara Raisse 
Scenografi: Tilda Aspelin
Kostymdesign: Idah Sanderson
Mask- och perukdesign: Emma Eastop
Ljusdesign: Casper Wijlhuizen
Ljuddesign & kompositör: Maria Bergström
Produktionsteknisk samordning: Vitalia Hansson
Producent: Atoosa Farahmand

På scen: Zoe Franzén Lakides, Anna-Jackelin Thell, Rebecca Gorwat och Atoosa Farahmand

Föreställningen är ca 25 minuter lång. Efter föreställningen kommer det att vara ett eftersamtal med de medverkande samt fika.

Det förekommer rök, strobe och höga ljud i föreställningen.

ꕥ Läs mer här.